1974'ten günümüze

comment : Off

Değerli dostlar,
Biliyor muydunuz…?
Bugün ENGELLİLER HAFTASI başladı.
İstatistiksel veriler Türkiye nüfusunun-resmi kayıtlar dahil- %12’sinin engelli olduğunu gösteriyor.
Sizlere basit bir oranlama ile yaklaşık “10 MİLYON ENGELLİMİZ VAR” diyebiliriz.
Bu hafta çeşitli etkinlikler,paneller ve çalıştaylar düzenleniyor.
Bizler kısıtlı ekonomik olanaklarımız,gönüllü dostlarımız,özellikle kuruluş felsefesinde temel taş olan SIGHT FIRST yani ÖNCE GÖZ NURU sloganı ile örgütlenen Türk Lionları olarak, sadece bir gün veya bir hafta değil, daima duyarlılık ve farkındalık içindeyiz.

Lütfen kendinizden daha az şanslı olan bireylerin haklarının korunma ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesi mücadelelerine katkı yapınız.

1974 yılında, görme engelli vatandaşlarımızın eğitim ve rehabilitasyonu için hizmet vermek üzere o günlerin TBMM’sinde özel kararname ile kurulmuş, başında Türkiye olan nadir kuruluşlardan biri olan vakfımız;üstlendiği misyonu sizlerin ilgi ve desteği ile dün olduğu gibi bugün ve yarın da yerine getirmeye devam edecektir.
Lütfen “GÖZÜNÜZE GÖZÜNÜZ GİBİ BAKINIZ”
Saygılarımızla,
Türkiye Körler Vakfı Yönetim Kurulu