1974'ten günümüze

BİZ KİMİZ?

Türkiye Körler Vakfı 1974 yılında özel ve tüzel kişilerden oluşan kurucularımız, göz nurunu korumak, körlerin eğitimini ve rehabilitasyonunu,görme engelli çocukları, gençleri, yurttaşları; saygın, onurlu, bağımsız ve esenlikli yaşama hazırlamak için bir araya gelmiş,bu amaçlara hizmet için GÖNÜLLERİNİ ortaya koymuş kişilerden oluşmaktadır.

NE YAPARIZ?

• Öğretim ve eğitim ile rehabilitasyon merkezleri kurmak ve verimli olarak çalışmaları için gerekli her türlü tedbirleri almak .
  • Yetişkin körleri, uygun süreli kurslarda yeteneklerine göre işe alıştırmak ve yetiştirmek, okuma, görenek ve davranış yönünden yeteneklerini geliştirmek.
  • Yetenekleri olan yetişkin körlere el sanatlarını öğretmek ve üretimlerini pazarlama çarelerini aramak, sağlamak.
  • Çalışma yaşını geçmiş körlere evlerinde iş ve öğretim yapabilmelerini sağlamak.
  • Yetişkin körleri yasaların tanıdığı olanaklardan da yararlanarak işe yerleştirmek ve bir süre çalışmalarını yakından izlemek.
  • İş ve meslek sahibi olup ta görme duyusunu yitirenlere asıl işinde ya da ona yakın işlerde çalışabilmesi için gerekli öğretim ve eğitim olanakları tanımak. Okuma-Yazmayı öğretmek.
  • Körlerin her türlü sorunları üzerinde kamu oyunu aydınlatmak ve ilgisini sağlamak.
  • Körlerin eğitim ve rehabilitasyonu ile ilgili olan yayınlar yapmak ya da desteklemek.
  • Körlerin ihtiyacı olan her türlü eğitim, öğretim ve rehabilitasyon araçlarını kar gütmeden sağlayıp satmak.
  • Önlenmesi olanağı bulunan körlük olaylarına karşı alınması gerekli her türlü tedbirler konusunda ilgilileri uyarmak, göz sağlığı konusunda çalışmalar yapmak.

13320341_1748417685404877_7158453925285478050_o

NELER YAPTIK, NELER YAPMAKTAYIZ?

Her yaştaki bireylerin körlükle ilgili sorunlarıyla ilgilenen Vakfımız; Göz Nur’unu koruma, Görme Engellilerin Eğitimi, Rehabilitasyonu, iş yerlerine yerleştirme (istihdam) ve iş yerlerinde verimli hale getirilmeleri… gibi birçok konuda çalışmalar gerçekleştirmiş ve bu alanlarda çalışmalarına devam etmektedir.

BİLGİSAYAR VE BÜRO YÖNETİMİ KURSLARI EN POPÜLER PROGRAMLARIMIZDANDIR

Türkiye Körler Vakfı olarak açtığımız mesleki eğitim programlarını kapsayan kurslarda bu eğitimi vererek kardeşlerimize yardımcı olmaya ve mesleki formasyon kazandırmaya çalışıyoruz.

Baston,Görme Engelli bireylerin hareketlilik ve güvenliğini sağlar. Birey bununla yürümeyi, kişisel gelişmeyi ve öz güvenini kazanmayı öğrenmektedir. Bu amaçla satın alınan ve bağış kabul edilen bastonları ihtiyacı olanlara veriyoruz.Sosyal,Kültürel ve Sportif Faaliyetlerimiz;

• Koro ve Müzik çalışmalarımız,enstrüman kurslarımız
  • Sosyal ve Kültürel Faaliyetlerimiz kapsamında huzurevi, yaşlı bakım evleri ve çocuk yuvaları ziyaret ve konserlerimizle görme engellilerimizle birlikte çalışıyoruz,-Goalball Görme Engellilerin oynadığı bir spor dalıdır.
    1946 yılında Avusturyalı Hans Loranzen ve Alman Sepp Renidle tarafından savaşta görme yetilerini kaybeden savaş gazilerinin rehabilitasyonuna yardımcı olmak amacıyla icat edilmiş bir oyundur.Oyun üçer kişilik iki takım arasında oynanmaktadır.
    Bu spor dalında milli takımımız 2015 yılında dünya 2. liğini kazanmıştır.2016’da Rio’da yapılan Paralimpik Olimpiyat oyunlarında altın madalya almıştır.
    Vakıf yönetim ve üyelerimiz sporcularımızla sıkı iletişim içerisinde olup , onlara her zaman moral vermeye ve destek olmaya çalışmaktadırlar.14324370_1795350324044946_2070890534283673302_o
Her yıl gelenekselleşen Görme Engelliler arası Satranç Turnuvası sabırsızlıkla beklenen, büyük heyecan, keyif veren,en önemlisi ödül töreni izlenmeye değer şölen gibi yarışmadır.
13319808_1747240375522608_4264122631684813216_n
1974’ten günümüze değin “Hizmet Ediyoruz” sloganıyla yürüdüğümüz bu yolda; sizleri, bizlerden daha az şanslı olan Görme Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretme projelerinizle katkı yapmaya davet ediyoruz.