1974'ten günümüze

BİZ KİMİZ?

Türkiye Körler Vakfı 1974 yılında özel ve tüzel kişilerden oluşan kurucularımız, göz nurunu korumak, körlerin eğitimini ve rehabilitasyonunu,görme engelli çocukları, gençleri, yurttaşları; saygın, onurlu, bağımsız ve esenlikli yaşama hazırlamak için bir araya gelmiş,bu amaçlara hizmet için GÖNÜLLERİNİ ortaya koymuş kişilerden oluşmaktadır16649420_1872991526280825_4232161439484674391_n

NE YAPARIZ?

• Öğretim ve eğitim ile rehabilitasyon merkezleri kurmak ve verimli olarak çalışmaları için gerekli her türlü tedbirleri almak .
  • Yetişkin körleri, uygun süreli kurslarda yeteneklerine göre işe alıştırmak ve yetiştirmek, okuma, görenek ve davranış yönünden yeteneklerini geliştirmek.
  • Yetenekleri olan yetişkin körlere el sanatlarını öğretmek ve üretimlerini pazarlama çarelerini aramak, sağlamak.
  • Çalışma yaşını geçmiş körlere evlerinde iş ve öğretim yapabilmelerini sağlamak.
  • Yetişkin körleri yasaların tanıdığı olanaklardan da yararlanarak işe yerleştirmek ve bir süre çalışmalarını yakından izlemek.
  • İş ve meslek sahibi olup ta görme duyusunu yitirenlere asıl işinde ya da ona yakın işlerde çalışabilmesi için gerekli öğretim ve eğitim olanakları tanımak. Okuma-Yazmayı öğretmek.
  • Körlerin her türlü sorunları üzerinde kamu oyunu aydınlatmak ve ilgisini sağlamak.
  • Körlerin eğitim ve rehabilitasyonu ile ilgili olan yayınlar yapmak ya da desteklemek.
  • Körlerin ihtiyacı olan her türlü eğitim, öğretim ve rehabilitasyon araçlarını kar gütmeden sağlayıp satmak.
  • Önlenmesi olanağı bulunan körlük olaylarına karşı alınması gerekli her türlü tedbirler konusunda ilgilileri uyarmak, göz sağlığı konusunda çalışmalar yapmak.

NELER YAPTIK, NELER YAPMAKTAYIZ?

13139273_1739542726292373_902327342785204464_n

Her yaştaki bireylerin körlükle ilgili sorunlarıyla ilgilenen Vakfımız; Göz Nur’unu koruma, Görme Engellilerin Eğitimi, Rehabilitasyonu, iş yerlerine yerleştirme (istihdam) ve iş yerlerinde verimli hale getirilmeleri… gibi birçok konuda çalışmalar gerçekleştirmiş ve bu alanlarda çalışmalarına devam etmektedir.

BİLGİSAYAR VE BÜRO YÖNETİMİ KURSLARI EN POPÜLER PROGRAMLARIMIZDANDIR

Türkiye Körler Vakfı olarak açtığımız mesleki eğitim programlarını kapsayan kurslarda bu eğitimi vererek kardeşlerimize yardımcı olmaya ve mesleki formasyon kazandırmaya çalışıyoruz.

Görmezler ama görünmez değiller

Baston,Görme Engelli bireylerin hareketlilik ve güvenliğini sağlar.  Birey bununla yürümeyi, kişisel gelişmeyi ve öz güvenini kazanmayı öğrenmektedir. Bu amaçla satın alınan ve bağış kabul edilen bastonları ihtiyacı olanlara veriyoruz.
Sosyal,Kültürel ve Sportif Faaliyetlerimiz;
  • Koro ve Müzik çalışmalarımız,enstruman kurslarımız

Sosyal ve Kültürel Faaliyetlerimiz kapsamında huzurevi, yaşlı bakım evleri ve çocuk yuvaları ziyaret ve konserlerimizle görme engellilerimizle birlikte çalışıyoruz,-Goalball Görme Engellilerin oynadığı bir spor dalıdır.
1946 yılında Avusturyalı Hans Loranzen ve Alman Sett Renidle tarafından savaşta görme yetilerini kaybeden savaş gazilerinin rehabilitasyonuna yardımcı olmak amacıyla icat edilmiş bir oyundur.Oyun üçer kişilik iki takım arasında oynanmaktadır.
Bu spor dalında,2016 Eylül ayı içerisinde RİO’da yapılan Paralimpik Olimpiyat oyunlarında Goalball Kadın Milli Takımımız Türkiye’nin tüm (engelli-engelsiz)takım sporları olimpiyat tarihinde takım olarak ülkemize büyük gurur yaşatmış,kazandıkları altın madalya ile tarihe geçmişlerdir.
Vakıf üyelerimiz sporcularımızla sıkı iletişim içerisinde olup , onlara her zaman moral vermeye ve destek olmaya çalışmaktadırlar.                                                                          14324370_1795350324044946_2070890534283673302_o                                                                                                                           Her yıl gelenekselleşen Görme Engelliler arası Satranç Turnuvası sabırsızlıkla beklenen, büyük heyecan, keyif veren,en önemlisi ödül töreni izlenmeye değer şölen gibi yarışmadır.13319808_1747240375522608_4264122631684813216_n

1974’ten günümüze değin “Hizmet Ediyoruz” sloganıyla yürüdüğümüz bu yolda; sizleri, bizlerden daha az şanslı olan Görme Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretme projelerinizle katkı yapmaya davet ediyoruz.